Η ιδιαίτερη τέχνη του πραγματικά καλού ψωμιού.
Κάθε τύπος ψωμιού έχει τις ιδιαιτερότητές του και τις απαιτήσεις του. Ζυμώνεται και ψήνεται, σύμφωνα με το δικό του τρόπο και ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες παραγωγής, όπως χρήση συγκεκριμένων υλικών, αναλογίες , χρόνους ζύμωσης κ.λπ., που κατά βάση στηρίζονται σε παραδοσιακές, αλλά και νεώτερες συνταγές.Η δική μας στόχευση, είναι ο συνδυασμός όλων αυτών και η επίτευξη ενός μοναδικού παντρέματος των σύγχρονων διατροφικών συνηθειών, με τις εξαιρετικές παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, κρατώντας αναλλοίωτη την μοναδικότητα του παλιού καλού ψωμιού.
” ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΜΕ “
“Εξαιρετική γεύση, με αφράτη υφή, τραγανή κόρα, πλούσια ψίχα που αναδύει το υπέροχο «Ψωμένιο» άρωμα ! “
-ΒΛΑΧΙΚΟ : Παραδοσιακό Βλάχικο ψωμί από σκληρό κίτρινο αλεύρι με προζύμι και πλούσια αρώματα.
-ΟΡΕΙΝΟ : Ψωμί από σκληρό αλεύρι πέτρας , με προζύμι και ωρίμανση 24 ωρών , που του δίνει γεμάτη γεύση , πλούσια αρώματα και διατηρησιμότητα.
-ΠΙΝΑΚΩΤΗΣ : Ψωμί μόνο με προζύμι 24ωρης ωρίμανσης, με κίτρινο αλεύρι, ζυμωμένο με διαδικασία αργής ωρίμανσης, προσδίδει τραγανή κόρα και ιδιαίτερη γεύση, για τους γνώστες του καλού ψωμιού.
-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ : Η μοναστηριακή αρτοποιία στο τραπέζι σας! Ένα εξαιρετικό μαύρο ψωμί, που η ζύμη του ξεκουράζεται για 48 ώρες, με αλεύρι σίτου και σίκαλης, δύο ειδών προζυμιού, με χαρακτηριστική τραγανή κόρα και πλούσια μεστή ψίχα.
-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ (ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ) : Παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί από χαρμάνι αλεύρων και το δικό μας προζύμι
– ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ : Ψωμί χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη , με χαρμάνι διαφόρων σπόρων.
-ΓΙΑΓΙΑΣ : Ψωμί από ολοσίταρα στάρια και προζύμι σίκαλης , αργής ωρίμανσης , ζυμωμένο με διαδικασία που του δίνει πλούσια αρώματα και ιδιαίτερη νοστιμιά.
-ΜΕΤΣΟΒΙΤΙΚΟ : Ψωμί από αλεύρι καθαρής σίκαλης και αλεύρι κίτρινο σκληρό , με προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης (48 ωρών).
-ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ (ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ) : Κλασσικό ψωμί πολυτελείας από μαλακά άλευρα , που μας δίνουν ένα γλυκό αφράτο ψωμί.
-ΟΛΙΚΗΣ (ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ) : Ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης και κίτρινο σκληρό αλεύρι γι αυτούς που επιθυμούν την υγιεινή διατροφή.
-ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ : Ψωμί από 50% αλεύρι καλαμποκιού και 50% σκληρό αλεύρι , περιέχει ηλιόσπορο και νιφάδες καλαμποκιού.
-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ : Ψωμί από προζύμι 24ωρης ωρίμανσης , που αποτελείται απο κίτρινο σκληρό αλεύρι και αλεύρι ολικής άλεσης με όλο το φίτρο του σιταριού , ζυμωμένο με διαδικασία που του δίνει πλούσια γεύση και διατηρησιμότητα .
– ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ (ΦΡΑΤΖΟΛΑ) : Το Κλασσικό ψωμί πολυτελείας σε μορφή φρατζόλας με και χωρίς σουσάμι.
-ΟΛΙΚΗΣ (ΦΡΑΤΖΟΛΑ) : Το ιδανικό Ψωμί υγιεινής διατροφής με και χωρίς σουσάμι.
Φρεσκοψημένα ψωμιά σε μεγάλη ποικιλία επιλογών
Καθημερινά, θα βρείτε στα καταστήματα μας, μια απίστευτη ποικιλία διαφόρων τύπων ψωμιού. Σας παρέχονται επιλογές, ανάλογα με τις γευστικές και διατροφικές συνήθειες σας .Ψωμί του Γιάννη - Χωριάτικο
Το παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί μας , που ξεκίνησε από τον Πατέρα μας, Γιάννη Αλεξάνδρου και αποτελείται από ένα μοναδικό χαρμάνι αλεύρων και το δικό μας προζύμι, που ζυμώνεται και πλάθεται με αγάπη από εμάς για όλους εσάς.Μορφή – Σχήμα : Φρατζόλα
Αγιορείτικο.
Ψωμί από προζύμι 24ωρης ωρίμανσης, που αποτελείται από κίτρινο σκληρό αλεύρι και αλεύρι ολικής άλεσης με όλο το φύτρο του σιταριού , ζυμωμένο με διαδικασία , που του δίνει πλούσια γεύση και διατηρησιμότητα .Μορφή – Σχήμα : Καρβέλι
Κρητικό
Ψωμί από ολοσίτηρα στάρια και προζύμι σίκαλης , ζυμωμένο με διαδικασία παραμονής στο νερό για εξισορόπηση της γλουτένης ,που μας δίνει ιδιαίτερα νόστιμη κόρα και ψίχα.Μορφή – Σχήμα : Φρατζόλα στριφτή
Μετσοβίτικο
Ψωμί από αλεύρι καθαρής και αλεύρι κίτρινο σκληρό , με ιδιαίτερη υφή και άρωμα , που προέρχεται από το προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης ( έως και 48 ωρών ) για ένα απολαυστικό ψωμί στο μεσημεριανό τραπέζι σας.Μορφή – Σχήμα : Φρατζόλα
Μοναστηριακό
Μεγαλόπρεπο αλλά παράλληλα και απλό, ένα προϊόν της μοναστηριακής αρτοποιίας από εξαίρετο μαύρο ψωμί, με διαδικασία ξεκούρασης της ζύμης για 48 ώρες , από αλεύρι σίτου και σίκαλης, δύο είδη προζυμιού, με αποτέλεσμα να έχουμε υπέροχη τραγανή κόρα και πλούσια μεστή ψίχα.Μορφή – Σχήμα : Φρατζόλα
Ψωμί της Γιαγιάς
Ψωμί από ολοσίτηρα στάρια και προζύμι σίκαλης , αργής ωρίμανσης , ζυμωμένο με διαδικασία , που του δίνει πλούσια αρώματα και ιδιαίτερη νοστιμιά.Μορφή – Σχήμα : Καρβέλι
Ολικής
Ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης και επίσης κίτρινο σκληρό αλεύρι γι αυτούς που αγαπούν το καλό ψωμί και την υγιεινή διατροφήΜορφή – Σχήμα : Φρατζόλα, Μαργαρίτα, Μακριά
Πολυτελείας
Κλασσικό ψωμί πολυτελείας από μαλακά άλευρα , που μας δίνουν ένα γλυκό αφράτο ψωμί σε πολλές μορφές.Μορφή – Σχήμα : Φρατζόλα, Μαργαρίτα, Μακρυά
Ζέας
Ψωμί από αλεύρι δίκκοκου σταριού (όπως η ποικιλία των αρχαίων χρόνων ) για καταναλωτές με ευαισθησία στη πέψη του ψωμιού.Μορφή – Σχήμα : Φόρμας
Καθημερινά – εύγευστα και υγιεινά προϊόντα
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
ΓΕΥΣΤΙΚΟ
ΥΓΙΕΙΝΟ
ΠΟΙΟΤΙΚΟ
ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ
Ψωμί από προζύμι 24ωρης ωρίμανσης, που αποτελείται από κίτρινο σκληρό αλεύρι και αλεύρι ολικής άλεσης με όλο το φύτρο του σιταριού , ζυμωμένο με διαδικασία , που του δίνει πλούσια γεύση και διατηρησιμότητα .
ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Ψωμί από ολοσίτηρα στάρια και προζύμι σίκαλης , αργής ωρίμανσης , ζυμωμένο με διαδικασία , που του δίνει πλούσια αρώματα και ιδιαίτερη νοστιμιά.
ΜΕΤΣΟΒΙΤΙΚΟ
Ψωμί από αλεύρι καθαρής και αλεύρι κίτρινο σκληρό , με ιδιαίτερη υφή και άρωμα , που προέρχεται από το προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης ( έως και 48 ωρών ) για ένα απολαυστικό ψωμί στο μεσημεριανό τραπέζι σας.
ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ
Το παραδοσιακό χωριάτικο ψωμί μας , που ξεκίνησε από τον Παππού μας κυρ Γιάννη Αλεξάνδρου και αποτελείται από ένα μοναδικό χαρμάνι αλεύρων και το δικό μας προζύμι, που ζυμώνεται και πλάθεται με αγάπη από εμάς για όλους εσάς.
ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ
Ψωμί χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη , με χαρμάνι διάφορων σπόρων , για καταναλωτές που ψάχνουν κάτι ιδιαίτερο στη διατροφή τους .
ΖΕΑΣ
Ψωμί από αλεύρι δίκκοκου σταριού όπως η ποικιλία των αρχαίων χρόνων ) για καταναλωτές με ευαισθησία στη πέψη του ψωμιού.
ΒΛΑΧΙΚΟ ( φρατζολα ¾ )
Παραδοσιακό βλάχικο ψωμί από σκληρό κίτρινο αλεύρι με προζύμι και πλούσια αρώματα .
ΟΡΕΙΝΟ ΚΑΡΒΕΛΙ ( 1 κιλού )
Ψωμί από σκληρό αλεύρι πέτρας , με προζύμι και ωρίμανση 24 ωρών , που του δίνει γεμάτη γεύση , πλούσια αρώματα και διατηρησιμότητα .
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟ
Μεγαλόπρεπο αλλά παράλληλα και απλό, ένα προϊόν της μοναστηριακής αρτοποιίας από εξαίρετο μαύρο ψωμί, με διαδικασία ξεκούρασης της ζύμης για 48 ώρες , από αλεύρι σίτου και σίκαλης, δύο είδη προζυμιού, με αποτέλεσμα να έχουμε υπέροχη τραγανή κόρα και πλούσια μεστή ψίχα.
ΠΙΝΑΚΩΤΗΣ
Ψωμί χωρίς μαγιά , μόνο με προζύμι 24ωρης ωρίμανσης , με κίτρινο αλεύρι , ζυμωμένο με διαδικασία αργής ωρίμανσης , που του προσδίδει τραγανή κόρα και ιδιαίτερη γεύση, για τους γνώστες του καλού ψωμιού .
ΦΟΡΜΑΣ
Ψωμι από δικό μας παραδοσιακό προζύμι του παππού Γιάννη και το δικό μας χαρμάνι αλεύρων , ψημένο μέσα σε φόρμες, που μας δίνουν αφράτη ψίχα και τραγανή κόρα , για ένα ψωμί για όλες τις ώρες της ημέρας .
ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ
Κλασσικό ψωμί πολυτελείας από μαλακά άλευρα , που μας δίνουν ένα γλυκό αφράτο ψωμί σε πολλές μορφές.
ΟΛΙΚΗΣ
Ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης και επίσης κίτρινο σκληρό αλεύρι γι’ αυτούς που αγαπούν το καλό ψωμί και την υγιεινή διατροφή
ΚΡΗΤΙΚΟ
Ψωμί από ολοσίτηρα στάρια και προζύμι σίκαλης , ζυμωμένο με διαδικασία παραμονής στο νερό για εξισορόπηση της γλουτένης ,που μας δίνει ιδιαίτερα νόστιμη κόρα και ψίχα.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
Ψωμί από 50% αλεύρι καλαμποκιού και 50% σκληρό αλεύρι , περιέχει ηλιόσπορο και νιφάδες ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ .
Δεσμεύσεις & κανόνες
Οι στοχευμένες διαδρομές της επιτυχίας
ΓΕΥΣΗ
Σταθερές και αναλλοίωτες Γεύσεις υψηλών απαιτήσεων.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Αδιαπραγμάτευτη εξαιρετική ποιότητα πρώτων υλών.
ΥΓΙΕΙΝΗ
Πιστοποιημένη διασφάλιση κανόνων υγιεινής.
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Πρωταρχικό μέλημα η ιδανική εξυπηρέτηση του πελάτη.