Κανόνες Υγιεινής
Διασφάλιση ποιότητας
Η εταιρεία μας στα πλαίσια της παραγωγής και διάθεσης ασφαλών προϊόντων , εφαρμόζει το σύστημα HACCP .Έχει εκπονηθεί η αντίστοιχη μελέτη που περιγράφει τις αρχές λειτουργίας και τεκμηριώνει την Ανάλυση Κινδύνων και τα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου . Παρουσιάζεται η μεθοδολογία που εφαρμόζει η επιχείρηση για να ελέγχει την ασφάλεια και υγιεινή παραγωγή και διάθεση των τροφίμων , σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις υγειονομικές διατάξεις .
Πραγματοποιούνται έλεγχοι:
- Στο προσωπικό
- Στις εγκαταστάσεις
- Στις παραγωγικές διαδικασίες
- Στη διακίνηση
- Στις παραλαβές
- Στο νερό και στον πάγο ( φυσικοχημικές και μικροβιακές αναλύσεις ) που χρησιμοποιείται στην παραγωγή
Επίσης στα πλαίσια της Ολικής Διασφάλισης Ποιότητας της εταιρείας μας , εφαρμόζονται τα ακόλουθα :
- Εκπαίδευση του προσωπικού στις βασικές αρχές στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων με βάση τις οδηγίες του ΕΦΕΤ.
- Συνεργασία με πιστοποιημένη εταιρεία απεντόμωσης – μυοκτονίας.
- Χρήση απορρυπαντικών πιστοποιημένων και εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση και εκπαίδευση του προσωπικού που τα χρησιμοποιεί.
- Συνεργασία μόνο με προμηθευτές που πληρούν τις προϋποθέσεις του Haccp.
- Χρήση λιποσυλλεκτών στις λάντζες της παραγωγής , για προστασία του περιβάλλοντος.
- Αυτόματο καταγραφικό σύστημα παρακολούθησης των θερμοκρασιών των ψυκτικών θαλάμων , για άμεση επέμβαση και επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.
- Επισήμανση των αλλεργιογόνων συστατικών των προϊόντων μας και άμεση ενημέρωση του καταναλωτή , εφ όσον αυτό ζητηθεί.
- Σημάνσεις των συσκευασμένων προϊόντων μας και παροχή πληροφοριών για τη διατροφική τους επισήμανση
- Τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για την ποιότητα στα προϊόντα και τις πρώτες μας ύλες , κάνοντας χρήση των αντίστοιχων οργάνων ( phμετρο , υγρασιόμετρο κλπ ).